Nubbesallad
Härlig, salt nubbesallad gör sig riktig bra på en bit smörstekt kavring eller på knäckebröd. Nubbesallad har blivit en riktig sommarklassiker som de flesta tycker om. Håller sig upp till fyra dagar i kylen, så gör gärna en dubbel sats när Du ändå är i farten.
Tvätta och koka potatisen mjuk. Hårdkoka äggen. Tärna potatis, ägg och sill. Finhacka lök och örter. Rör ihop samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Smörstek kavringen och toppa med nubbesallad.
6 portioner
450 gr färskpotatis
3 ägg
1 burk à 300 gr matjessillfiléer
1½ liten rödlök
1½ knippe färsk gräslök
1½ knippe färsk dill
3 dl gräddfil
Salt och svartpeppar
Till servering:
12 skivor kavring
Smör till stekning
Kommentarer
Skicka en kommentar