Nubbesallad

Härlig, salt nubbesallad gör sig riktig bra på en bit smörstekt kavring eller på knäckebröd. Nubbesallad har blivit en riktig sommarklassiker som de flesta tycker om. Håller sig upp till fyra dagar i kylen, så gör gärna en dubbel sats när Du ändå är i farten.

Tvätta och koka potatisen mjuk. Hårdkoka äggen. Tärna potatis, ägg och sill. Finhacka lök och örter. Rör ihop samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Smörstek kavringen och toppa med nubbesallad.

6 portioner

450 gr färskpotatis

3 ägg

1 burk à 300 gr matjessillfiléer

1½ liten rödlök

1½ knippe färsk gräslök

1½ knippe färsk dill

3 dl gräddfil

Salt och svartpeppar

Till servering:

12 skivor kavring

Smör till stekning

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning