Underbart gott recept på matiga våfflor, dessa kommer Du vilja äta ofta. Våfflor kan varieras i det oändliga och kan både serveras som snitt innan maten eller som ett gott tillbehör till soppan. Du kan såklart också äta de här matiga våfflorna som ensamrätt. Servera dem med en krispig sallad.
Smält smöret och låt svalna. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt ägg och mjölk. Vispa till en jämn smet. Tillsätt det avsvalnande smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna. Lägg upp dem på galler. Dela, kärna ur och skala avokadon. Skär den i skivor eller bitar. Fördela lax- och räktoppingen på våfflorna. Smula osten och skiva rädisorna. Fördela ädelost- och skinktoppingen på våfflorna.
10 stycken
125 gr smör
4⅜ dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
2½ ägg
5 dl mjölk
Lax- och räktopping:
1¼ avokado
2½ skiva rökt lax
1¼ dl skalade räkor
1¼ dl smetana
1¼ dl finhackad rödlök
62½ gr rom
Färska örter, t ex dill och gräslök
Ädelost och lufttorkad skinka:
125 gr Castello black blåmögelost
2½ rädisa
62½ gr lufttorkad skinka
Färska örter, t ex timjan eller oregano
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar