onsdag 15 maj 2024

Matiga våfflor

Underbart gott recept på matiga våfflor, dessa kommer Du vilja äta ofta. Våfflor kan varieras i det oändliga och kan både serveras som snitt innan maten eller som ett gott tillbehör till soppan. Du kan såklart också äta de här matiga våfflorna som ensamrätt. Servera dem med en krispig sallad.

Smält smöret och låt svalna. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt ägg och mjölk. Vispa till en jämn smet. Tillsätt det avsvalnande smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna. Lägg upp dem på galler. Dela, kärna ur och skala avokadon. Skär den i skivor eller bitar. Fördela lax- och räktoppingen på våfflorna. Smula osten och skiva rädisorna. Fördela ädelost- och skinktoppingen på våfflorna.

10 stycken

125 gr smör

4⅜ dl vetemjöl

2½ tsk bakpulver

2½ ägg

5 dl mjölk

Lax- och räktopping:

1¼ avokado

2½ skiva rökt lax

1¼ dl skalade räkor

1¼ dl smetana

1¼ dl finhackad rödlök

62½ gr rom

Färska örter, t ex dill och gräslök

Ädelost och lufttorkad skinka:

125 gr Castello black blåmögelost

2½ rädisa

62½ gr lufttorkad skinka

Färska örter, t ex timjan eller oregano



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Southside

Southside är en klassisk och god cocktail med myntasmak. Grunden till drinken är en Gimlet med gin, limejuice och sockerlag. 5 cl Gin 3 cl L...