torsdag 9 maj 2024

Filmjölkslimpa

Den här goda och kryddiga glutenfria filmjölkslimpan är kryddad med pomerans och nejlika. Njut av den alldeles nybakad med lagrad ost och färska grönsaker. Variera gärna kryddorna mot anis och fänkål.

Värm ugnen till 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap och rör till en ganska lös deg. Blöt ett bakplåtspapper och vrid ur det som en trasa. Klä en brödform, cirka 1 ½ liter, med pappret. Klicka degen i formen och släta till med blöta händer. Strö över lite krossat bovete och linfrön. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme och 10 minuter. Innertemperaturen ska vara 98°. Täck brödet med ett bakplåtspapper på slutet så ytan inte bränns. Låt svalna lite i formen. Ta brödet ur formen och ta bort bakplåtspappret. Låt brödet svalna helt under en bakduk innan Du skär i det.

1 stycken

450 gr/7-8 dl mjöl

1 dl krossat bovete

½ dl hela linfrön

1 msk fiberhusk

2 tsk bikarbonat

2 tsk salt

2 tsk malen pomerans

1 tsk malen kryddnejlika

4 dl filmjölk

½ dl mörk sirap



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vanliga frågor och svar om TBE

Här svarar vi på några vanliga frågor som berör TBE, fästingar, TBE-vaccin och biverkningar. Om Du glömt ta en dos TBE-vaccin behöver Du int...