Fortsätt till huvudinnehåll

Karamelliserade päron med vaniljkräm

Karamelliserade päron är en ljuvlig efterrätt som serveras med vispad smetana smaksatt med äkta vanilj och lite florsocker. Toppa med kaksmulor och mynta.

10 portioner

5 päron

1⅞ dl strösocker

3¾ msk pressad citronsaft

Vaniljkräm:

5 dl smetana

1¼ vaniljstång

2½ msk florsocker

5 smulade havrekakor

Färsk mynta

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa smetana, vaniljfrön och florsocker fluffigt. Låt stå i kyl. Skala, kärna ur och skär päronen i bitar. Smält sockret blandat med citronsaft i en kastrull tills det blir gyllenbrunt. Lägg i päronen och låt koka 2-3 minuter. Låt svalna. Varva vaniljkräm, päron och kaksmulor i glas. Garnera med mynta.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

 

Cranberry 43

Cranberry 43 är en god och smakrik cocktail. Smakprofilen och färgen gör att den passar utmärkt som t ex juldrink. 3 cl Likör 43 1 cl Fireball 4 cl Tranbärsjuice 1,5 cl Limejuice 0,5 cl Grenadin Sockra glaset genom att först blöta ner glaskanten och sedan doppa den i socker. Häll därefter alla ingredienser i en shaker tillsammans med is. Skaka drinken kall. Sila upp i ett cocktailglas.

Arbete 2022 - 2023 - 2024 - 2025 -

...