torsdag 13 mars 2025

Clementinmousse

Clementinmousse på vaniljkvarg, vispgrädde och en skvätt apelsinlikör är enkelt att göra och blir till en sagolik dessert. Dekorera gärna med flisad choklad på toppen.

10 portioner

10 clementiner

Dreamy Dessert Kesella® Dessertkvarg vanilj

Dreamy Dessert Kesella® Dessertkvarg vanilj

625 gr Dreamy Dessert Kesella Dessertkvarg vanilj

Eventuellt 2½ msk apelsinlikör

2½ dl vispgrädde

62½ gr mörk choklad

Riv skalet av två clementiner. Blanda skalet med kvarg och eventuellt likör. Vispa grädden och blanda med kvargen. Skala clementinerna med kniv och skär dem i bitar. Lägg dem i portionsskålar eller glas. Klicka över moussen. Låt stå i kyl 1 timme. Toppa med flisad choklad vid servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Grattis Jan på Din 82 årsdag