Denna rödbetstartar är smaksatt med dijon, crème fraiche och majonnäs. Vi toppar den med inlagd rödbeta, skivad schalottenlök och friterad kapris. Vackert och gott som förrätt.
4 portioner
400 gr kokta rödbetor
½ dl crème fraiche
½ dl majonnäs
½ msk dijonsenap
Salt och svartpeppar
Friterad kapris:
4 msk kapris
1 dl matolja
Till servering:
1 schalottenlök
2 inlagda rödbetor
½ dl crème fraiche
Vattenkrasse
Skär rödbetorna i små bitar och lägg i en skål. Rör ner crème fraiche, majonnäs och senap. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Forma till biffar och lägg upp på fyra tallrikar. Ställ kallt en stund. Hetta upp matolja i en liten tjockbottnad kastrull. Fritera kaprisen tills den fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Skala och skiva löken. Tärna inlagd rödbeta. Toppa tartaren med tärnad rödbeta, skivad lök och friterad kapris. Servera med crème fraiche och vattenkrasse.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar