Skinkpasta med svamp

En lättlagad pasta med mycket smak att imponera med. Testa att variera med olika sorters svamp.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär skinkan i strimlor och svampen i halvor eller skivor. Stek svampen i smör- och rapsolja i en stekpanna cirka 3 minuter. Lägg i skinkan och låt den fräsa med. Tillsätt grädde, persilja, vitlök, salt och peppar. Låt allt koka ihop några minuter. Häll av pastavattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Häll över såsen och rör om.

10 portioner

750 gr fullkornspasta, t ex tagliatelle

375 gr rökt skinka

500 gr champinjoner

2½ msk smör- och rapsolja

5 dl matlagningsgrädde

2½ dl hackad färsk persilja

2½ vitlöksklyfta

1¼ tsk salt

2½ krm svartpeppar

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Chucho Valdés får världen att lyssna till Kuba

Risotto

Just idag är Gud nära