Fortsätt till huvudinnehåll

Pannbiff med ugnsbakad lök

Pannbiff med stekt lök är fin svensk husmanskost. Genom att steka löken i ugnen blir den saftig och god.

10 portioner

1 250 gr nötfärs eller blandfärs

10 msk ströbröd

3¾ dl standardmjölk

1¼ gul lök

2½ ägg

2½ tsk salt

2½ krm peppar

Smör- och rapsolja

Lök:

2½ gul lök

5 rödlökar

1¼ tsk torkad timjan

2½ krm salt

2½ krm strösocker

5 msk smör- och rapsolja

Sätt ugnen på 200º eller 180° varmluft. Skala och klyfta lökarna fint. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med timjan, salt, socker och smör- och rapsolja. Stek i mitten av ugnen cirka 30 minuter, rör om då och då. Låt ströbröd och mjölk svälla 5 minuter i en bunke. Skala och hacka eller riv löken fint. Blanda lök, ägg, salt, peppar och färs med ströbrödet och rör till en slät färs. Forma till biffar och stek dem i smör- och rapsolja i en stekpanna på medelvärme 3-4 minuter per sida.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

 

Cranberry 43

Cranberry 43 är en god och smakrik cocktail. Smakprofilen och färgen gör att den passar utmärkt som t ex juldrink. 3 cl Likör 43 1 cl Fireball 4 cl Tranbärsjuice 1,5 cl Limejuice 0,5 cl Grenadin Sockra glaset genom att först blöta ner glaskanten och sedan doppa den i socker. Häll därefter alla ingredienser i en shaker tillsammans med is. Skaka drinken kall. Sila upp i ett cocktailglas.

Arbete 2022 - 2023 - 2024 - 2025 -

...