Kassler med ananas

Kassler med ananas är en riktig 1980-talsklassiker. Skivor av kassler toppas med ananas, purjolök och ost. Den smarriga såsen är gjord på chilisås och crème fraiche. Vi har bytt ut den konserverade ananasen mot en färsk, annars är allt som det var på 1980-talet.

Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Skiva purjolöken i cm-tjocka skivor. Fräs den mjuk i smör- och rapsolja utan att den tar färg. Skär kasslern i cm-tjocka skivor. Skala ananasen med en vass kniv. Skär bort mittstocken och skär sedan ananasen i skivor. Lägg kasslern i en rak rad i en ugnsform. Lägg på ananasen och sedan purjolöken. Toppa med ost. Rör ihop crème fraiche, chilisås, curry och salt i en skål. Häll såsen runt kasslern i formen. Gratinera mitt i ugnen cirka 25 minuter. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Toppa kasslergratängen med färsk oregano. Servera med ris.

10 portioner

2½ purjolök

5 msk smör- och rapsolja

1 250 gr kassler

1¼ färsk ananas

375 gr riven ost

Sås:

5 dl crème fraiche

5 dl chilisås

2½ tsk curry

1¼ tsk salt

Till servering:

10 portioner ris 

2½ kruka färsk oregano

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Chucho Valdés får världen att lyssna till Kuba

Risotto

Just idag är Gud nära