Fortsätt till huvudinnehåll

Kassler med ananas

Kassler med ananas är en riktig 1980-talsklassiker. Skivor av kassler toppas med ananas, purjolök och ost. Den smarriga såsen är gjord på chilisås och crème fraiche. Vi har bytt ut den konserverade ananasen mot en färsk, annars är allt som det var på 1980-talet.

Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Skiva purjolöken i cm-tjocka skivor. Fräs den mjuk i smör- och rapsolja utan att den tar färg. Skär kasslern i cm-tjocka skivor. Skala ananasen med en vass kniv. Skär bort mittstocken och skär sedan ananasen i skivor. Lägg kasslern i en rak rad i en ugnsform. Lägg på ananasen och sedan purjolöken. Toppa med ost. Rör ihop crème fraiche, chilisås, curry och salt i en skål. Häll såsen runt kasslern i formen. Gratinera mitt i ugnen cirka 25 minuter. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Toppa kasslergratängen med färsk oregano. Servera med ris.

10 portioner

2½ purjolök

5 msk smör- och rapsolja

1 250 gr kassler

1¼ färsk ananas

375 gr riven ost

Sås:

5 dl crème fraiche

5 dl chilisås

2½ tsk curry

1¼ tsk salt

Till servering:

10 portioner ris 

2½ kruka färsk oregano



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

 

Cranberry 43

Cranberry 43 är en god och smakrik cocktail. Smakprofilen och färgen gör att den passar utmärkt som t ex juldrink. 3 cl Likör 43 1 cl Fireball 4 cl Tranbärsjuice 1,5 cl Limejuice 0,5 cl Grenadin Sockra glaset genom att först blöta ner glaskanten och sedan doppa den i socker. Häll därefter alla ingredienser i en shaker tillsammans med is. Skaka drinken kall. Sila upp i ett cocktailglas.

Arbete 2022 - 2023 - 2024 - 2025 -

...