Kassler med ananas är en riktig 1980-talsklassiker. Skivor av kassler toppas med ananas, purjolök och ost. Den smarriga såsen är gjord på chilisås och crème fraiche. Vi har bytt ut den konserverade ananasen mot en färsk, annars är allt som det var på 1980-talet.
Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Skiva purjolöken i cm-tjocka skivor. Fräs den mjuk i smör- och rapsolja utan att den tar färg. Skär kasslern i cm-tjocka skivor. Skala ananasen med en vass kniv. Skär bort mittstocken och skär sedan ananasen i skivor. Lägg kasslern i en rak rad i en ugnsform. Lägg på ananasen och sedan purjolöken. Toppa med ost. Rör ihop crème fraiche, chilisås, curry och salt i en skål. Häll såsen runt kasslern i formen. Gratinera mitt i ugnen cirka 25 minuter. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Toppa kasslergratängen med färsk oregano. Servera med ris.
10 portioner
2½ purjolök
5 msk smör- och rapsolja
1 250 gr kassler
1¼ färsk ananas
375 gr riven ost
Sås:
5 dl crème fraiche
5 dl chilisås
2½ tsk curry
1¼ tsk salt
Till servering:
10 portioner ris
2½ kruka färsk oregano
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar