fredag 28 mars 2025

Kantarellrisotto

Det doftar skog i hela köket, risotton är ljuvligt krämig och god.

4 portioner

1 gul lök

100 gr rotselleri

Smör

2 dl avorioris

5 dl vatten

2 msk kantarellfond

½ dl torrt vitt vin

200 gr svamp, t ex trattkantareller

2 msk rumstempererat smör

2 dl riven ost

1 krm svartpeppar

2 msk hackad färsk gräslök

Skala och hacka lök och rotselleri. Fräs i smör i en tjockbottnad kastrull. Rör i riset och häll på vatten, fond och vin. Låt risotton koka på svag värme under lock cirka 20 minuter. Stek svampen i smör tills all vätska har kokat in. Rör ner svamp, smörklickar, ost och peppar i riset. Strö över gräslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Grattis Jan på Din 82 årsdag