Crêpes med en fyllning på svamp och tre olika sorters lök. Dessa crêpes gratineras inte utan rullas och serveras varma med lite hackade örter på toppen.
Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, salt och smör- och rapsolja. Vispa ihop och ställ åt sidan. Skiva svampen. Skala och skiva lökarna tunt. Strimla purjolöken. Bryn svampen i smör- och rapsolja i en stor stekpanna. Tillsätt all lök. Fräs på medelvärme under omrörning tills löken är mjuk. Rör ner crème fraiche, salt och peppar. Låt koka ihop någon minut. Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Häll lite smör- och rapsolja stekpannan till gräddningen av första pannkakan. Grädda tunna pannkakor. Fördela fyllningen på pannkakorna. Rulla ihop och lägg dem i en ugnssäker form. Pensla dem med smör- och rapsolja och värm i ugnen cirka 10 minuter. Strö över hackade färska örter och servera med sallad.
10 portioner
5 dl vetemjöl
10 dl standardmjölk
10 ägg
1¼ tsk salt
5 msk smör- och rapsolja
Fyllning:
625 gr champinjoner
5 gula lökar
5 rödlökar
2½ purjolökar
2½ msk smör- och rapsolja
5 dl crème fraiche franska örter
1¼ tsk salt
1¼ krm svartpeppar
Färska örter, t ex persilja och timjan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar