I denna vegetariska lasagne samsas het Keso Cottage cheese, pesto och tomatsås mellan färska lasagneplattor och toppas med smulad vitost, färsk basilika och krispiga pumpafrön. En snabb och modern variant av den klassiska italienska favoriten.
4 portioner
1 zuccini
400 gr tomatsås arabiata
300 gr färska lasagneplattor
1 dl pesto
250 gr Keso Cottage cheese crushed naturell
1 dl crème fraiche paprika & chili
100 gr Apetina Vitost 20%
1 kruka färsk basilika
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Värm fyra tallrikar i ugnen. Skär zucchini i skivor. Grilla skivorna i en het grillpanna tills de fått fin färg. Värm upp tomatsåsen i en liten kastrull. Håll varmt. Koka lasagneplattorna enligt anvisning på förpackningen. Lägg lite varm tomatsås på de varma tallrikarna. Varva sedan lasagneplattor med pesto, zucchini, cottage cheese och crème fraiche. Toppa med smulad vitost, pumpakärnor och basilika. Strö över lite flingsalt och svartpeppar.
Kommentarer
Skicka en kommentar