söndag 9 mars 2025

Öppen lasagne

I denna vegetariska lasagne samsas het Keso Cottage cheese, pesto och tomatsås mellan färska lasagneplattor och toppas med smulad vitost, färsk basilika och krispiga pumpafrön. En snabb och modern variant av den klassiska italienska favoriten.

4 portioner

1 zuccini

400 gr tomatsås arabiata

300 gr färska lasagneplattor

1 dl pesto

250 gr Keso Cottage cheese crushed naturell

1 dl crème fraiche paprika & chili

100 gr Apetina Vitost 20%

1 dl pumpakärnor

1 kruka färsk basilika

Flingsalt

Nymalen svartpeppar

Värm fyra tallrikar i ugnen. Skär zucchini i skivor. Grilla skivorna i en het grillpanna tills de fått fin färg. Värm upp tomatsåsen i en liten kastrull. Håll varmt. Koka lasagneplattorna enligt anvisning på förpackningen. Lägg lite varm tomatsås på de varma tallrikarna. Varva sedan lasagneplattor med pesto, zucchini, cottage cheese och crème fraiche. Toppa med smulad vitost, pumpakärnor och basilika. Strö över lite flingsalt och svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Idag begravning Sandsborgs kapell