Pasta med spenat och vitlök är en skön vardagsrätt att ta till när tiden är knapp. Spenat, vitlök och ostsås, med nykokt pasta går det inte att misslyckas med denna middag. Toppa nylagad pasta med krispiga nötter, hyvlad parmesan och färsk basilika.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp smör- och rapsolja i en traktörpanna. Fräs vitlök och spenat tills spenaten har tinat. Tillsätt pastasåsen till traktörpannan och låt allt bli varmt. Blanda väl avrunnen pasta med spenatsåsen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Toppa med hyvlad parmesanost, nötter och basilikablad. Servera spenat- och vitlökspastan direkt.
10 portioner
900 gr pasta penne
5 vitlöksklyftor
5 msk smör- och rapsolja
625 gr fryst bladspenat
10 dl Kelda pastasås mild ost
Till servering:
375 gr parmesanost
125 gr hackade pistagenötter
2½ kruka färsk basilika
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar