tisdag 18 mars 2025

Blåbärscheesecake

En krämig blåbärscheesecake med digestivekex i botten och ljuvlig smak av kardemumma. Denna blåbärscheesecake är mycket lättlagad och kräver ingen ugn. Toppa Din blåbärscheesecake med färska bär och njut av den väl kyld.

12 bitar

75 gr smör

Eventuellt 1 tsk kardemummakärnor

15 digestivekex

Fyllning:

4 gelatinblad

2 dl smetana

250 gr dreamy Dessert Kesella Dessertkvarg vanilj

300 gr färskost naturell

2½ dl blåbär, frysta eller färska

1 dl strösocker

Garnering:

Blandade färska bär

Smält smöret. Mortla kardemumman. Mixa kexen med kardemumma och smör. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Vispa ihop smetana, kvarg och färskost. Koka upp blåbären med sockret i en kastrull. Ta från värmen och rör ner gelatinbladen. Mixa slätt. Vispa ner 1 dl av färskostblandningen i blåbärspurén. Rör därefter ner blåbärspurén i resterande färskostblandning. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Ställ kallt att stelna minst 5 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Valborgsmässoafton