En krämig blåbärscheesecake med digestivekex i botten och ljuvlig smak av kardemumma. Denna blåbärscheesecake är mycket lättlagad och kräver ingen ugn. Toppa Din blåbärscheesecake med färska bär och njut av den väl kyld.
12 bitar
75 gr smör
Eventuellt 1 tsk kardemummakärnor
15 digestivekex
Fyllning:
4 gelatinblad
2 dl smetana
250 gr dreamy Dessert Kesella Dessertkvarg vanilj
2½ dl blåbär, frysta eller färska
1 dl strösocker
Garnering:
Blandade färska bär
Smält smöret. Mortla kardemumman. Mixa kexen med kardemumma och smör. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Vispa ihop smetana, kvarg och färskost. Koka upp blåbären med sockret i en kastrull. Ta från värmen och rör ner gelatinbladen. Mixa slätt. Vispa ner 1 dl av färskostblandningen i blåbärspurén. Rör därefter ner blåbärspurén i resterande färskostblandning. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Ställ kallt att stelna minst 5 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar