En härlig och vacker hallonpaj fullproppad med fräscha hallon. Bjud denna sagolika paj med vispad grädde eller vaniljsås.
Receptet gäller för 12 bitar
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 msk strösocker
125 gr smör
1 äggula
Fyllning:
150 gr hallon
2 ägg
1½ dl strösocker
1 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 msk koncentrerad hallonsaft
Garnering:
Hallon
Florsocker
Till servering:
3 dl vispgrädde
Hacka ihop mjöl, havregryn, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 minuter. Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft. Tina hallonen om de är frysta. Rör i grädde, mjöl och vaniljsocker. Vänd ner hallon och hallonsaft och häll fyllningen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt kallna. Garnera med hallon och sikta över florsocker. Servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar