fredag 28 mars 2025

Hallonpaj

En härlig och vacker hallonpaj fullproppad med fräscha hallon. Bjud denna sagolika paj med vispad grädde eller vaniljsås.

Receptet gäller för 12 bitar

2 dl vetemjöl

1 dl havregryn

2 msk strösocker

125 gr smör

1 äggula

Fyllning:

150 gr hallon

2 ägg

1½ dl strösocker

1 dl vispgrädde

2 msk vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

2 msk koncentrerad hallonsaft

Garnering:

Hallon

Florsocker

Till servering:

3 dl vispgrädde

Hacka ihop mjöl, havregryn, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 minuter. Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft. Tina hallonen om de är frysta. Rör i grädde, mjöl och vaniljsocker. Vänd ner hallon och hallonsaft och häll fyllningen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt kallna. Garnera med hallon och sikta över florsocker. Servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

27 april