tisdag 18 mars 2025

Getostpaj med rödbetor

Ljuvlig getostpaj med kokta rödbetor och smak av rosmarin. Vackra pumpafrön strös över pajen innan den gräddas. Getostpaj är perfekt på buffébordet.

Receptet gäller för 4 portioner

150 gr smör

3 dl vetemjöl

2 msk vatten

Fyllning:

1 gul lök

400 gr kokta rödbetor

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 tsk torkad rosmarin

75 gr Falbygdens getost

3 ägg

2 dl crème fraiche

½ tsk honung

½ dl pumpakärnor

Lägg i inköpslista

Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten, arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Låt vila i kyl cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Skala och hacka löken. Skala och klyfta rödbetorna. Fräs löken i smör och blanda med rödbetor, salt, peppar och rosmarin. Mosa osten och blanda med ägg, crème fraiche, honung och rödbetsröran. Förgrädda pajskalet 10 minuter. Häll i fyllningen. Strö över pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Låt pajen svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar