Ljuvlig getostpaj med kokta rödbetor och smak av rosmarin. Vackra pumpafrön strös över pajen innan den gräddas. Getostpaj är perfekt på buffébordet.
Receptet gäller för 4 portioner
150 gr smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning:
1 gul lök
400 gr kokta rödbetor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad rosmarin
75 gr Falbygdens getost
2 dl crème fraiche
½ tsk honung
½ dl pumpakärnor
Lägg i inköpslista
Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten, arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Låt vila i kyl cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Skala och hacka löken. Skala och klyfta rödbetorna. Fräs löken i smör och blanda med rödbetor, salt, peppar och rosmarin. Mosa osten och blanda med ägg, crème fraiche, honung och rödbetsröran. Förgrädda pajskalet 10 minuter. Häll i fyllningen. Strö över pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Låt pajen svalna.
Kommentarer
Skicka en kommentar