torsdag 27 mars 2025

Apelsinkaka

Sockerkakan får både smak och doft av apelsin. En bit mörk choklad är gott till.

12 portioner

2 ägg

2 dl strösocker

1 apelsin, saft och rivet skal

125 gr smör, smält

2,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Smör, till formen

Ströbröd, till formen

Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en avlång kakform. Vispa ägg och socker vitt, vänd ner apelsinskal och saft. Smält smöret. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner detta. Tillsätt till sist det svalnande smöret. Slå smeten i formen, grädda cirka 40 minuter. Lossa formen och låt kakan svalna på galler.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Korv stroganoff med potatismos

Världens godaste vardagsrätt som hela familjen kommer att tycka om. 10 portioner 750 gr falukorv 2½ gul lök 5 msk tomatpuré 2½ msk smör- och...