tisdag 18 mars 2025

Tortellini med ostsås

Enklare blir det nästan inte. Färsk tortellini med ostsås är perfekt när tiden är knapp, mat på en kvart.

4 portioner

500 gr färsk tortellini

4 dl Kelda pastasås fyra ostar

2 msk fint skuren färsk gräslök

1 dl färskriven parmesanost

Sallad:

400 gr kokta svarta bönor

250 gr cocktailtomater

1 liten rödlök

1 röd paprika

100 gr rucola

½ tsk flingsalt

1 msk kallpressad olivolja

Börja med salladen. Häll av och skölj bönorna. Halvera tomaterna. Skala och skiva löken. Tärna paprikan. Blanda i en salladsskål med rucola, salt och olivolja. Koka tortellini enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag. Värm upp såsen i en kastrull under omrörning. Vänd ner pastan och strö över gräslök. Toppa tortellini i ostsås med parmesan. Servera med bönsalladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lördag i Enhörna och Södertälje