Kolatryffelpaj är alla chokladälskares drömpaj! Mjuk och seg på insidan, spröd på utsidan och flingsaltet ger kolatryffelpajen ett extra smaklyft. Magiskt gott.
Receptet gäller för 16 bitar
Pajdeg:
125 gr smör
2½ dl vetemjöl
½ dl florsocker
½ dl kakao
1 krm salt
2 äggulor
Fyllning:
1 vaniljstång
2 dl vispgrädde
1½ dl ljus sirap
300 gr mjölkchoklad
100 gr mörk choklad
Garnering:
½ tsk flingsalt
Hacka samman smör, mjöl, florsocker, kakao och salt i en matberedare. Tillsätt äggulorna och arbeta till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, 24-25 cm i diameter. Låt stå i kyl cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Grädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Låt kallna. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde med vaniljstång, frön och sirap. Ta upp vaniljstången. Bryt chokladen i bitar och rör ner i grädden till en jämn, slät smet, häll den i pajskalet. Låt stå i kyl minst 5 timmar. Strö över flingsalt vid servering.
Kommentarer
Skicka en kommentar