Päronakaka med kanel, den här är så söt och god så man kan bara inte motstå den. Mjuk kaka när det är som bäst. Vi har så mycket päron i trädgården så jag bakar och lägger in päron så det står härliga till.
8 portioner
150 gr rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2-3 päron
2 msk strösocker
2 tsk kanel
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en form på cirka 22 cm i diameter. Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Bred ut smeten i formen. Skala, kärna ur och skiva päronen och blanda skivorna med socker och kanel. Tryck ner päronen halvvägs i smeten. Baka mitt i ugnen 35-40 minuter. Känn med en sticka att den kommer ut ren, jag gillar när den är lite kladdig i mitten. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan Du stjälper upp den. God som den är, ännu godare med råkräm
Kommentarer
Skicka en kommentar