Kladdkaka med marängsvisstopping

En kladdkaka med extra allt. Den festligaste kladdkakan är toppad med klassisk marängsviss. Vispad grädde, vaniljglass, maränger och banan. Två efterrätter i en, kanske blir denna kladdkaka nästa kalasfavorit.

Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda ner de torra ingredienserna och rör ner det smälta smöret. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Låt kakan svalna. Vispa grädden. Toppa kladdkakan med glass, grädde, färgglada maränger och bananbitar.

12 bitar

100 gr smör

2 ägg

3 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1½ dl vetemjöl

4 msk kakao

1 krm salt

Topping:

2 dl vispgrädde

2 dl vaniljglass

15 små maränger

1 banan

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning