En kladdkaka med extra allt. Den festligaste kladdkakan är toppad med klassisk marängsviss. Vispad grädde, vaniljglass, maränger och banan. Två efterrätter i en, kanske blir denna kladdkaka nästa kalasfavorit.
Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda ner de torra ingredienserna och rör ner det smälta smöret. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Låt kakan svalna. Vispa grädden. Toppa kladdkakan med glass, grädde, färgglada maränger och bananbitar.
12 bitar
100 gr smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 krm salt
Topping:
2 dl vispgrädde
2 dl vaniljglass
15 små maränger
1 banan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar