En krämig och len saffransglass gjord på äggulor, mjölk och grädde. Saffransglassen blir vackert lysande gul och toppas här med pistagenötter. Det är också gott att servera färska bär eller en varm hallonsås till Din saffransglass.
Vispa äggulor och socker ljust och fluffigt med elvisp. Värm grädde och mjölk med saffran och vaniljpulver i en kastrull tills det precis börjar sjuda. Häll den varma gräddmjölken över äggulorna under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och låt sjuda under vispning tills det börjar tjockna lite och är cirka 83°. Häll över glassmeten i en bunke och låt kallna. Frys till glass i glassmaskin.
10 portioner
6⅔ äggula
1⅔ dl strösocker
4⅙ dl färsk vispgrädde
4⅙ dl mjölk
1⅔ paket saffran á 0,5 gr
1⅔ krm vaniljpulver
⅚ dl pistagenötter till garnering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar