Saffransglass

En krämig och len saffransglass gjord på äggulor, mjölk och grädde. Saffransglassen blir vackert lysande gul och toppas här med pistagenötter. Det är också gott att servera färska bär eller en varm hallonsås till Din saffransglass.

Vispa äggulor och socker ljust och fluffigt med elvisp. Värm grädde och mjölk med saffran och vaniljpulver i en kastrull tills det precis börjar sjuda. Häll den varma gräddmjölken över äggulorna under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och låt sjuda under vispning tills det börjar tjockna lite och är cirka 83°. Häll över glassmeten i en bunke och låt kallna. Frys till glass i glassmaskin.

10 portioner

6⅔ äggula

1⅔ dl strösocker

4⅙ dl färsk vispgrädde

4⅙ dl mjölk

1⅔ paket saffran á 0,5 gr

1⅔ krm vaniljpulver

⅚ dl pistagenötter till garnering



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning