tisdag 26 december 2023

Saffransglass

En krämig och len saffransglass gjord på äggulor, mjölk och grädde. Saffransglassen blir vackert lysande gul och toppas här med pistagenötter. Det är också gott att servera färska bär eller en varm hallonsås till Din saffransglass.

Vispa äggulor och socker ljust och fluffigt med elvisp. Värm grädde och mjölk med saffran och vaniljpulver i en kastrull tills det precis börjar sjuda. Häll den varma gräddmjölken över äggulorna under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och låt sjuda under vispning tills det börjar tjockna lite och är cirka 83°. Häll över glassmeten i en bunke och låt kallna. Frys till glass i glassmaskin.

10 portioner

6⅔ äggula

1⅔ dl strösocker

4⅙ dl färsk vispgrädde

4⅙ dl mjölk

1⅔ paket saffran á 0,5 gr

1⅔ krm vaniljpulver

⅚ dl pistagenötter till garnering



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Köttfärsbiffar med pepprig sås

Variera köttbullarna med våra smakrika biffar, gott med nykokt pasta till. Blanda köttfärs, vitlök, chilisås och salt till en jämn smet. For...