Frikadeller är köttbullar som kokas i sås istället för att stekas. Dessa smarriga frikadeller får sin goda smak av cheddar och citron. Alla smakerna från frikadellerna stannar kvar i såsen vilket gör den riktigt mustig. Servera med pasta, ris eller couscous. Fantastiskt gott.
Blanda grädde, ströbröd och ägg i en bunke. Låt svälla 2-3 minuter. Blanda ner färs, citronskal, oregano, ost och salt. Rulla färsen till cirka 24 bollar. Värm upp tomatsås, vatten och grädde i en rymlig stekapanna. Lägg i frikadellerna och låt sjuda cirka 10 minuter tills de är genomkokta. Skaka pannan då och då. Servera frikadellerna med pasta, ris eller couscous
10 portioner
1¼ dl vispgrädde
5 msk ströbröd
2½ ägg
1 250 gr nötfärs
2½ citron, finrivet skal
2½ msk torkad oregano
375 gr riven ost cheddar
2½ tsk salt
10 dl tomatsås arabiata
2½ dl vatten
5 dl vispgrädde
Till servering:
Pasta, ris eller couscous
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar