Frikadeller

Frikadeller är köttbullar som kokas i sås istället för att stekas. Dessa smarriga frikadeller får sin goda smak av cheddar och citron. Alla smakerna från frikadellerna stannar kvar i såsen vilket gör den riktigt mustig. Servera med pasta, ris eller couscous. Fantastiskt gott.

Blanda grädde, ströbröd och ägg i en bunke. Låt svälla 2-3 minuter. Blanda ner färs, citronskal, oregano, ost och salt. Rulla färsen till cirka 24 bollar. Värm upp tomatsås, vatten och grädde i en rymlig stekapanna. Lägg i frikadellerna och låt sjuda cirka 10 minuter tills de är genomkokta. Skaka pannan då och då. Servera frikadellerna med pasta, ris eller couscous

10 portioner

1¼ dl vispgrädde

5 msk ströbröd

2½ ägg

1 250 gr nötfärs

2½ citron, finrivet skal

2½ msk torkad oregano

375 gr riven ost cheddar

2½ tsk salt

10 dl tomatsås arabiata

2½ dl vatten

5 dl vispgrädde

Till servering:

Pasta, ris eller couscous



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning