Chokladmousse
Festligt chokladig favoritdessert som är enkel att göra och som går utmärkt att förbereda dagen innan kalaset. Brända mandlar på toppen ger extra crunch och smak.
Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke. Vispa 1,5 dl av grädden löst och ställ kallt. Koka upp resten av grädden och slå över den hackade chokladen, rör till en jämn smet. Koka upp socker och vatten och häll i en jämn stråle över äggulorna under kraftig vispning till ett fint skum. Blanda i chokladsmeten i äggskummet och vänd sedan i den vispade grädden. Fördela moussen i glas. Låt moussen stelna i kyl minst en timme.
Brända mandlar:
Skala av en tunn bit apelsinskal med potatisskalare. Finstrimla skalet. Smörj en bit bakplåtspapper med olja. Smält sockret i en liten kastrull. Rör ner apelsinskal och mandel. Häll upp blandningen på papperet. Låt det stelna cirka 30 minuter. Hacka mandeln med en kniv och strö över moussen.
6 portioner
150 gr mörk choklad
3¾ dl vispgrädde
3 äggulor
3 msk strösocker
1½ msk vatten
Brända mandlar:
1½ apelsin
1⅛ dl strösocker
¾ dl mandel
Kommentarer
Skicka en kommentar