Vill Du variera de klassiska köttbullarna kan Du prova de här biffarna med örtig sås. Smidigt med allt i samma panna, middagen klar på 20 minuter och mindre disk.
Börja med att skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Blanda köttfärs, ägg, vitlök, salt och peppar till en jämn smet. Forma färsen till biffar. Stek biffarna i smör- och rapsolja i en stekpanna cirka 3 minuter på varje sida. Tillsätt grädde, fond och 1 msk hackad timjan. Låt sjuda cirka 3 minuter. Strö över hackad timjan. Servera med potatis och sallad.
Receptet gäller för 4 portioner
500 gr köttfärs
1 ägg
1 riven vitlöksklyfta
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör och rapsolja
2½ dl matlagningsgrädde
½ msk oxfond
½ dl hackad färsk timjan
1 kg potatis
65 gr bland grönsallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar