Köttfärsbiffar i timjansås

Vill Du variera de klassiska köttbullarna kan Du prova de här biffarna med örtig sås. Smidigt med allt i samma panna, middagen klar på 20 minuter och mindre disk.

Börja med att skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Blanda köttfärs, ägg, vitlök, salt och peppar till en jämn smet. Forma färsen till biffar. Stek biffarna i smör- och rapsolja i en stekpanna cirka 3 minuter på varje sida. Tillsätt grädde, fond och 1 msk hackad timjan. Låt sjuda cirka 3 minuter. Strö över hackad timjan. Servera med potatis och sallad.

Receptet gäller för 4 portioner

500 gr köttfärs

1 ägg

1 riven vitlöksklyfta

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

1 msk smör och rapsolja

2½ dl matlagningsgrädde

½ msk oxfond

½ dl hackad färsk timjan

1 kg potatis

65 gr bland grönsallad



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smulpaj med äpple

Förmaksflimmer

Sepsis, blodförgiftning