Tekakor
Saftiga och härligt mjuka tekakor. Underbart goda med lagrad Präst® och en smakrik apelsinmarmelad eller färskost och sylt.
Värm mjölken till max 37°. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på mjölk och sirap. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt mjölet lite i taget, smör och salt. Arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa cirka 30 minuter. Ta fram tre plåtar och täck med bakplåtspapper. Dela degen i 15 lika stora bitar. Forma till runda bullar och tryck ut till platta kakor, cirka 10 cm i diameter. Lägg fem kakor på varje plåt och nagga dem med en gaffel. Låt jäsa ytterligare 20 minuter under bakduk. Värm ugnen till 250°. Grädda i omgångar i mitten av ugnen, 6–8 minuter eller tills bröden fått fin färg. Pensla tekakorna direkt med kallt vatten. Låt svalna på galler.
15 stycken
4⅜ dl mjölk
21⅞ gr jäst
1¾ msk ljus sirap
10½ dl vetemjöl
87½ gr smör
1¾ tsk flingsalt
Ser god ut
SvaraRaderaVar väldigt goda med smör och ost på <3
Radera