Tekakor

Saftiga och härligt mjuka tekakor. Underbart goda med lagrad Präst® och en smakrik apelsinmarmelad eller färskost och sylt.

Värm mjölken till max 37°. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på mjölk och sirap. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt mjölet lite i taget, smör och salt. Arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa cirka 30 minuter. Ta fram tre plåtar och täck med bakplåtspapper. Dela degen i 15 lika stora bitar. Forma till runda bullar och tryck ut till platta kakor, cirka 10 cm i diameter. Lägg fem kakor på varje plåt och nagga dem med en gaffel. Låt jäsa ytterligare 20 minuter under bakduk. Värm ugnen till 250°. Grädda i omgångar i mitten av ugnen, 6–8 minuter eller tills bröden fått fin färg. Pensla tekakorna direkt med kallt vatten. Låt svalna på galler.

15 stycken

4⅜ dl mjölk

21⅞ gr jäst

1¾ msk ljus sirap

10½ dl vetemjöl

87½ gr smör

1¾ tsk flingsalt



Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Kronisk prostatit

Grattis alla Nils

Risotto