Underbar kladdkaka med smak av syltad ingefära. Kakan serveras med vispad grädde som smaksatts med bitar och skal av apelsin.
Receptet gäller för 8 bitar
100 gr smör
2 ägg
3 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1½ tsk vaniljsocker
3 msk kakao
2 msk finhackad syltad ingefära
Apelsingrädde:
1 apelsin
3 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Bryn smöret i en kastrull, observera att det inte bara ska smälta utan få en brun färg. Låt svalna något. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, kakao och ingefära. Häll i smöret och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Låt svalna. Riv skalet från apelsinen och skala den sedan med en kniv, skär ut hinnfria klyftor och skär dem i bitar. Vispa grädden och vänd ner apelsinskal och bitar. Servera kakan med apelsingrädden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar