fredag 15 augusti 2025

Sparrisomelett med ost

Sparrisomelett med härlig smakrik Cheddar och gott kryddad med fänkål. Omeletten serveras med en kall löksås som blir pricken över i.

Receptet gäller för 3 portioner

150 gr färsk sparris

6 ägg

1 dl vatten

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

Smör- och rapsolja

2 krm fänkålsfrön

1 dl riven ost

Sås:

2 dl gräddfil

1 pressad vitlöksklyfta

1 msk finhackad gul lök

2 msk hackad färsk gräslök

1 krm salt

1 krm svartpeppar

½ gurka

Blanda gräddfil och lök till såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kyl cirka 30 minuter. Bryt av den nedersta delen av sparrisen. Koka den i lättsaltat vatten 2-3 minuter. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Stek omeletten på medelvärme i smör- och rapsolja i en stekpanna. Lyft i smeten då och då så att ny smet rinner ner mot botten och stelnar. Stöt fänkålen i en mortel. Strö ost och fänkål över omeletten när ytan blivit krämig. Lägg på sparrisen. Tärna gurkan och rör ner den i såsen. Servera omeletten med sås och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Korv stroganoff med potatismos

Världens godaste vardagsrätt som hela familjen kommer att tycka om. 10 portioner 750 gr falukorv 2½ gul lök 5 msk tomatpuré 2½ msk smör- och...