Sparrisomelett med härlig smakrik Cheddar och gott kryddad med fänkål. Omeletten serveras med en kall löksås som blir pricken över i.
Receptet gäller för 3 portioner
150 gr färsk sparris
6 ägg
1 dl vatten
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Smör- och rapsolja
2 krm fänkålsfrön
1 dl riven ost
Sås:
2 dl gräddfil
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk finhackad gul lök
2 msk hackad färsk gräslök
1 krm salt
1 krm svartpeppar
½ gurka
Blanda gräddfil och lök till såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kyl cirka 30 minuter. Bryt av den nedersta delen av sparrisen. Koka den i lättsaltat vatten 2-3 minuter. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Stek omeletten på medelvärme i smör- och rapsolja i en stekpanna. Lyft i smeten då och då så att ny smet rinner ner mot botten och stelnar. Stöt fänkålen i en mortel. Strö ost och fänkål över omeletten när ytan blivit krämig. Lägg på sparrisen. Tärna gurkan och rör ner den i såsen. Servera omeletten med sås och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar