Vacker cheesecake med pepparkaksbotten och lätt smak av mögelost blir en spännande dessert. Låt tina en stund innan servering.
Receptet gäller för 10 bitar
10 digestivekex
10 pepparkakor
75 gr smör
Fyllning:
3 dl vispgrädde
3 äggulor
150 gr färskost naturell
½ dl florsocker
1 äggvita
150 gr Castello Blue blåmögelost
100 gr hasselnötter
½ dl crema di balsamico
Mixa kex och pepparkakor till smulor. Smält smöret och mixa ihop med smulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, cirka 20 cm i diameter. Låt stå i kyl cirka 30 minuter. Vispa grädden lätt. Vispa ihop äggulor, färskost och florsocker. Vispa upp äggvitan. Mosa osten och rör ner i äggsmeten. Vänd ner grädde och äggvita. Häll smeten i formen och låt stå i frys minst 6 timmar. Svarva päronen i en grönsakssvarv eller skär i mycket tunna strimlor. Rosta hasselnötterna i en torr varm stekpanna. Ta ut cheesecaken ur frysen och låt stå i kyl cirka 1 timme. Servera med päronstrimlor, hasselnötter och balsamicokräm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar