tisdag 17 juni 2025

Blue cheesecake med pepparkaksbotten

Vacker cheesecake med pepparkaksbotten och lätt smak av mögelost blir en spännande dessert. Låt tina en stund innan servering.

Receptet gäller för 10 bitar

10 digestivekex

10 pepparkakor

75 gr smör

Fyllning:

3 dl vispgrädde

3 äggulor

150 gr färskost naturell

½ dl florsocker

1 äggvita

150 gr Castello Blue blåmögelost

2 fasta päron

100 gr hasselnötter

½ dl crema di balsamico

Mixa kex och pepparkakor till smulor. Smält smöret och mixa ihop med smulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, cirka 20 cm i diameter. Låt stå i kyl cirka 30 minuter. Vispa grädden lätt. Vispa ihop äggulor, färskost och florsocker. Vispa upp äggvitan. Mosa osten och rör ner i äggsmeten. Vänd ner grädde och äggvita. Häll smeten i formen och låt stå i frys minst 6 timmar. Svarva päronen i en grönsakssvarv eller skär i mycket tunna strimlor. Rosta hasselnötterna i en torr varm stekpanna. Ta ut cheesecaken ur frysen och låt stå i kyl cirka 1 timme. Servera med päronstrimlor, hasselnötter och balsamicokräm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Snabb korvgryta à la LCHF