Rostad sötpotatis är himmelskt gott och passar perfekt till den här röran med knaprigt bacon.
4 portioner
2 stora sötpotatisar
4 msk smör
Salt och peppar
Röra med cottage cheese:
280 gr bacon
2 tomater
500 gr Keso cottage cheese
2 pressad vitlöksklyftor
2 msk finstrimlad färsk gräslök
Salt och peppar
Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Tvätta eller skala potatisen. Skär i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med smör. Salta och peppra. Stek i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Strimla bacon fint. Stek det knaprigt i en torr varm stekpanna. Låt baconstrimlorna rinna av på hushållspapper. Dela, kärna ur och tärna tomaten. Blanda bacon, tomat, cottage cheese, vitlök och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Servera potatisen med röran och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar