Hemligheten i denna jordgubbscheesecake är fyllningen. En sagolikt god och enkel cheesecake som dessutom är vacker att servera. Perfekt för sommarens alla tillfällen.
Receptet gäller för 10 bitar
Botten:
75 gr smör
8 digestivekex
1 krm malen kanel
Fyllning:
2 ägg
2 msk strösocker
250 gr Kesella kvarg
½ dl jordgubbssylt
3 dl turkisk yoghurt
2 msk majsstärkelse
Rivet skal och saft av 1 lime
Garnering:
1½ dl aprikosmarmelad
Lime i skivor
Färska jordgubbar
Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft. Smält smöret. Mixa eller krossa kexen och blanda med smör och kanel. Tryck ut smulorna på botten i en form med löstagbar kant, cirka 20x30 cm eller 24 cm i diameter. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och häll i formen. Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter. Låt svalna. Smält marmeladen med 1 msk vatten i en kastrull och fördela den över kakan. Garnera jordgubbscheesecake med lime och halverade jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar