torsdag 28 augusti 2025

Bärtårta

Lättbakad tårta på en botten av mandelmassa. Tårtan är fylld med ljuvlig vaniljkräm och toppas av massor av bär.

Receptet gäller för 12 bitar

300 gr mandelmassa

3 ägg 

½ dl vetemjöl

Fyllning:

1 dl Dreamy Dessert Vaniljvisp

1½ dl Dreamy Dessert Kesella Dessertkvarg vanilj

1 liter blandade färska bär

Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft. Riv mandelmassan och rör i ägg och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form, cirka 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Låt kakan kallna. Vispa vaniljvispen och rör i kvarg. Bred ut fyllningen över kakan. Lägg på bären och dekorera gärna med små blad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Korv stroganoff med potatismos

Världens godaste vardagsrätt som hela familjen kommer att tycka om. 10 portioner 750 gr falukorv 2½ gul lök 5 msk tomatpuré 2½ msk smör- och...