Saftiga och goda fiskkakor med härlig dillsmak. Ett gott sätt att använda rester av kokt eller stekt fisk.
10 portioner
750 gr kokt sejfilé
2½ gul lök
5 msk smör
2½ ägg
1¼ dl hackad färsk dill
10 skivor ljust bröd ett par dagar gammalt
2½ dl crème fraiche
1¼ tsk salt
2½ krm svartpeppar
2½ dl ströbröd
Till servering:
7½ dl gräddfil
Skala och finhacka löken, fräs den i smör på medelvärme tills den är mjuk och genomskinlig. Blanda ägg, dill, crème fraiche, salt och peppar i en skål. Skär bort kanterna på brödet och smula ner det i blandningen. Mosa och rör tills allt är blandat. Tillsätt löken. Dela fisken i mindre bitar och rör ned dem försiktigt. Häll upp ströbrödet på en flat tallrik. Forma bollar av smeten och vänd dem i ströbrödet. Platta till dem något och lägg dem på en skärbräda. Stek fiskkakorna i smör på medelvärme 2-3 minuter på varje sida. Servera med gräddfil, kokt potatis och sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar