onsdag 26 februari 2025

Tortellinigratäng med svamp och franska örter

En krämig och mättande tortellinigratäng som dessutom är lättlagad. Toppa denna vardagsfavorit med grönsaker som är i säsong.

4 portioner

500 gr färsk tortelini

3 dl tomatsås

2 dl crème fraiche franska örter

150 gr riven ost

Till servering:

200 gr trattkantareller eller annan svamp i säsong

50 gr grönkål

2 vitlöksklyftor

2 msk smör

Salt och svartpeppar

Värm ugnen till 225° eller 200° varmluft. Koka pastan 2 minuter och låt rinna av. Häll tomatsåsen i en ugnsform, cirka 10x15 cm. Blanda pastan med såsen i formen. Bred på crème fraiche och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen 12-15 minuter. Ansa svampen och dela grönkålen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Lägg svampen i en het stekpanna. Fräs cirka 4 minuter. Tillsätt smör, grönkål och vitlök. Fräs ytterligare cirka 4 minuter och smaka av med salt och peppar. Toppa tortellinigratängen med svampfräset och servera direkt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar