Denna morotsrulltårta är snabbare att baka än den klassiska morotskakan, men med de rätta smakerna. Rulltårtan är smaksatt med kanel och ingefära, och den fluffiga frostingen får frisk smak av finrivet citronskal. Skär morotsrulltårtan i generösa bitar och bjud in till fikakalas.
12 bitar
2 ägg
2 dl strösocker
100 gr morot, cirka 2 dl finriven
½ dl rapsolja
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
½ tsk malen ingefära
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
Fyllning:
75 gr smör, rumsvarmt
1½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
250 gr färskost naturell
1 citron, finrivet skal
Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Vispa ägg och socker luftigt med elvisp. Skala och finriv morötterna. Rör ner morötter och olja i äggsmeten. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Sikta ner i smeten och vänd ner med en slickepott. Bred ut smeten på bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter. Strö lite strösocker över kakan. Vänd upp kakan på ett nytt bakplåtspapper. Dra bort pappret kakan gräddats på och låt svalna.
Fyllning:
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och poröst med elvisp. Tillsätt färskost och citronskal och vispa till en slät kräm. Bred fyllningen över den kalla morotskakan. Rulla försiktigt ihop från långsidan med hjälp av bakplåtspappret. Låt rulltårtan ligga kallt minst 1 timme, inrullad i bakplåtspappret. Skär upp morotsrulltårtan i bitar.
Kommentarer
Skicka en kommentar