En smarrig mockatårta som Du kan söta med sötrix eller stevia.
Tårtbotten
3 ägg
3 msk sötrixflor och 0,25 krm stevia
100 gr osaltat smör
1 dl vispgrädde
0,5 dl kokosmjöl
2 dl hasselnötter, malda
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
Mockakräm
3 äggulor
3 msk sötrixflor och 0,5 krm stevia
0,5 tsk vaniljpulver
3 tsk snabbkaffepulver
1,5 dl vispgrädde
225 gr osaltat smör, mjukt
Garnering
Rå choklad
Tårtbotten
Vispa ägg och sötning pösigt. Smält smöret tillsammans med grädden. Häll ner smörgrädden i äggsmeten och vispa. Blanda övriga ingredienser i en skål och häll sedan ner det i smeten. Smöra och bröa (pofiber) en springform, cirka 24 cm i diameter, eller kläm fast ett bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda i 175 grader i 10–15 minuter. Låt svalna och dela sedan kakan i två bottnar.
Mockakräm
Vispa ihop äggulor, sötning, vaniljpulver, snabbkaffepulver och grädde i en kastrull. Sjud det hela under ständig omrörning tills krämen tjocknar. Obs, den får ej koka. Ta bort från värmen och låt svalna lite. Rör ner smöret lite i taget. Ställ krämen kallt, rör då och då. Krämen tjocknar ju kallare den blir. Bred 1/3 av krämen mellan bottnarna och resten ovanpå tårtan. Grovriv råchoklad och strö över. Förvara tårtan kallt.
Kommentarer
Skicka en kommentar