tisdag 25 februari 2025

Enkel mockatårta

En smarrig mockatårta som Du kan söta med sötrix eller stevia. 

Tårtbotten

3 ägg

3 msk sötrixflor och 0,25 krm stevia

100 gr osaltat smör

1 dl vispgrädde

0,5 dl kokosmjöl

2 dl hasselnötter, malda

1,5 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljpulver

Mockakräm

3 äggulor

3 msk sötrixflor och 0,5 krm stevia

0,5 tsk vaniljpulver

3 tsk snabbkaffepulver

1,5 dl vispgrädde

225 gr osaltat smör, mjukt

Garnering

Rå choklad

Tårtbotten

Vispa ägg och sötning pösigt. Smält smöret tillsammans med grädden. Häll ner smörgrädden i äggsmeten och vispa. Blanda övriga ingredienser i en skål och häll sedan ner det i smeten. Smöra och bröa (pofiber) en springform, cirka 24 cm i diameter, eller kläm fast ett bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda i 175 grader i 10–15 minuter. Låt svalna och dela sedan kakan i två bottnar.

Mockakräm

Vispa ihop äggulor, sötning, vaniljpulver, snabbkaffepulver och grädde i en kastrull. Sjud det hela under ständig omrörning tills krämen tjocknar. Obs, den får ej koka. Ta bort från värmen och låt svalna lite. Rör ner smöret lite i taget. Ställ krämen kallt, rör då och då. Krämen tjocknar ju kallare den blir. Bred 1/3 av krämen mellan bottnarna och resten ovanpå tårtan. Grovriv råchoklad och strö över. Förvara tårtan kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar