Bönorna i denna chili con carne innehåller en del kolhydrater, men då de påverkar blodsockret i ett lugnt tempo är det många som kan äta bönor utan att suget triggas. Känner Du att mängden kolhydrater blir för stor så gör Din chili con carne med stekt svamp i stället för bönor
4 portioner
500 gr köttfärs
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
2 röda paprikor
2 tomater (stora)
1 förpackning kidneybönor
1 förpackning svarta bönor
2 msk smör
0,5 dl tomatpuré
500 gr krossade tomater
1-3 krm salt
2 krm peppar
1 tsk starkt paprikapulver (eller chilipulver)
Till servering:
Crème fraîche
Salladsmix
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Tärna tomaterna. Sila och skölj bönorna noggrant. Fräs lök, vitlök, köttfärs och tomatpuré i smör. Tillsätt krossade tomater, tärnade tomater, bönor, salt, peppar och chilipulver. Låt småputtra i 10 minuter. Servera med en stor klick crème fraîche och en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar