Fortsätt till huvudinnehåll

Karens kaffedessert

En deciliter kaffe, en halv deciliter vispad grädde och 10 gr mörk 70% choklad ger 250 kcal och 4,8 gr kolhydrater. De flesta kolhydraterna kommer från chokladen.

4 dl kaffe (starkt)

4 tsk gelatinpulver

2 dl vispgrädde

40 gr mörk choklad, högprocentig

Koka kaffet, rör i gelatinpulvret och fördela i 4 glas. Ställ i kyl tills det stelnar. Riv eller hacka chokladen och vispa grädden. Spritsa eller klicka grädden på det stelnade kaffet, strö över riven choklad. Du tar riven choklad efter samvete. 10 gr per person är bara ett förslag.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

 

Cranberry 43

Cranberry 43 är en god och smakrik cocktail. Smakprofilen och färgen gör att den passar utmärkt som t ex juldrink. 3 cl Likör 43 1 cl Fireball 4 cl Tranbärsjuice 1,5 cl Limejuice 0,5 cl Grenadin Sockra glaset genom att först blöta ner glaskanten och sedan doppa den i socker. Häll därefter alla ingredienser i en shaker tillsammans med is. Skaka drinken kall. Sila upp i ett cocktailglas.

Arbete 2022 - 2023 - 2024 - 2025 -

...