En snabblagad och god gryta med falukorv.
4 portioner
1 gul lök
1 purjolök
2 klyftor vitlök
2 msk smör
600 gr falukorv
3 dl grädde
3 msk tomatpuré
1 msk soja (sockerfri)
1 krm svartpeppar, grovmalen
Eventuellt 1 tsk sambal oelek (stark, valfritt)
1 msk kalvfond
Salt
Svartpeppar, nymald
Rucolasallad
Skär lök, vitlök och purjolök i skivor och stek dem mjuka i smör på låg värme i en gryta. Skär korven i 1 cm tjocka skivor och halvera dem. Höj värmen och stek korven tillsammans med löken. När korven fått lite färg, slå på grädden och smaka av med kryddor och fond. Låt det koka ihop i 5–10 minuter. Servera toppad med rucola tillsammans med blomkålsris.
Enkelt blomkålsris
Riv ett stort blomkålshuvud på den grövsta sidan av rivjärnet.
Släpp sedan ner i kokande vatten cirka 10 sekunder. Häll av i durkslag.
Kommentarer
Skicka en kommentar