Kladdkaka enligt LCHF, en god chokladkaka med kokos och hasselnötter istället för socker Söta lite med stevia om Du vill.
6 ägg
300 gr mörk choklad 70%
Eventuellt en knivsudd stevia eller 3 msk honung
1 dl vispgrädde
1 dl cashewnötter, grovt hackade
2 dl hasselnötter, hackade
1 dl riven kokos, till formen
Smör, till formen
2 dl vispgrädde
200 gr hallon
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och kokosströ en ugnsfast form med löstagbar botten. Separera äggvitorna från gulorna och vispa vitorna till ett hårt skum. Hacka chokladen grovt och smält den sedan i vattenbad. Rör ner gulor, stevia eller honung, grädde och nötter. Vänd försiktigt ner äggvitorna i chokladsmeten och blanda väl. Grädda i mitten av ugnen 15–25 minuter. Låt svalna i formen och låt stå i kylskåp en timme före servering. Pudra med kakao och servera med vispad grädde och färska hallon.
Kommentarer
Skicka en kommentar