Fortsätt till huvudinnehåll

LCHF Kladdkaka

Kladdkaka enligt LCHF,  en god chokladkaka med kokos och hasselnötter istället för socker Söta lite med stevia om Du vill. 

6 ägg

300 gr mörk choklad 70%

Eventuellt en knivsudd stevia eller 3 msk honung

1 dl vispgrädde

1 dl cashewnötter, grovt hackade

2 dl hasselnötter, hackade

1 dl riven kokos, till formen

Smör, till formen

2 dl vispgrädde

200 gr hallon

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och kokosströ en ugnsfast form med löstagbar botten. Separera äggvitorna från gulorna och vispa vitorna till ett hårt skum. Hacka chokladen grovt och smält den sedan i vattenbad. Rör ner gulor, stevia eller honung, grädde och nötter. Vänd försiktigt ner äggvitorna i chokladsmeten och blanda väl. Grädda i mitten av ugnen 15–25 minuter. Låt svalna i formen och låt stå i kylskåp en timme före servering. Pudra med kakao och servera med vispad grädde och färska hallon.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

 

Cranberry 43

Cranberry 43 är en god och smakrik cocktail. Smakprofilen och färgen gör att den passar utmärkt som t ex juldrink. 3 cl Likör 43 1 cl Fireball 4 cl Tranbärsjuice 1,5 cl Limejuice 0,5 cl Grenadin Sockra glaset genom att först blöta ner glaskanten och sedan doppa den i socker. Häll därefter alla ingredienser i en shaker tillsammans med is. Skaka drinken kall. Sila upp i ett cocktailglas.

Arbete 2022 - 2023 - 2024 - 2025 -

...