Skinka och spenat passar bra tillsammans med senap och honung. Servera pajen med en fräsch grönsallad.
Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Nagga och låt stå i frys cirka 15 minuter. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 minuter. Tärna skinka. Vispa ihop färskost, senap, honung, ägg och salt. Rör ner skinka och spenat. Häll fyllningen i pajskalet och lägg på den rivna osten. Grädda 25-30 minuter i mitten av ugnen. Servera eventuellt med sallad.
10 portioner
Pajdeg
208⅓ gr smör
5 dl vetemjöl
3⅓ msk vatten
Fyllning:
333⅓ gr rökt skinka
250 gr färskost naturell
1⅔ msk dijonsenap
1⅔ msk flytande honung
3⅓ ägg
1⅔ tsk salt
108⅓ gr färsk spenat
2½ dl riven ost
Kommentarer
Skicka en kommentar