Fortsätt till huvudinnehåll

Skinkpaj med färskost och spenat

Skinka och spenat passar bra tillsammans med senap och honung. Servera pajen med en fräsch grönsallad.

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Nagga och låt stå i frys cirka 15 minuter. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 minuter. Tärna skinka. Vispa ihop färskost, senap, honung, ägg och salt. Rör ner skinka och spenat. Häll fyllningen i pajskalet och lägg på den rivna osten. Grädda 25-30 minuter i mitten av ugnen. Servera eventuellt med sallad.

10 portioner

Pajdeg

208⅓ gr smör

5 dl vetemjöl

3⅓ msk vatten

Fyllning:

333⅓ gr rökt skinka 

250 gr färskost naturell

1⅔ msk dijonsenap

1⅔ msk flytande honung

3⅓ ägg

1⅔ tsk salt

108⅓ gr färsk spenat

2½ dl riven ost



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

 

Cranberry 43

Cranberry 43 är en god och smakrik cocktail. Smakprofilen och färgen gör att den passar utmärkt som t ex juldrink. 3 cl Likör 43 1 cl Fireball 4 cl Tranbärsjuice 1,5 cl Limejuice 0,5 cl Grenadin Sockra glaset genom att först blöta ner glaskanten och sedan doppa den i socker. Häll därefter alla ingredienser i en shaker tillsammans med is. Skaka drinken kall. Sila upp i ett cocktailglas.

Arbete 2022 - 2023 - 2024 - 2025 -

...