Crêpes Suzette

Crêpes Suzette är en riktig klassiker bland efterrätter från det franska köket. Extra fina, tunna pannkakor i sötsyrlig apelsinsås som gör succé bland både stora och små.

Vispa ut mjölet i mjölken. Vispa i grädde, salt, ägg och vaniljpulver. Stek små pannkakor i smör i en liten stekpanna. Vik ihop pannkakorna och lägg dem på ett fat. Riv skalet av 1 apelsin och pressa saften ur båda. Smält smör i pannan och tillsätt apelsinskal, socker och apelsinsaft. Låt koka ihop tills såsen tjocknar och får en karamelliknande konsistens, cirka 4 minuter. Lägg tillbaka de vikta pannkakorna i pannan och ringla över lite av såsen. Servera genast med vispad grädde.

Flambering: 

Häll ner ½ dl sprit i pannan med apelsinkaramell. Tänd genast på spriten och skaka pannan då och då. Låt brinna färdigt. Lägg sedan ner de vikta pannkakorna i såsen.

Receptet gäller för 4 portioner

¾ dl vetemjöl

1½ dl standardmjölk

1 dl vispgrädde

1 krm salt

2 ägg

½ krm vaniljpulver

Smör

Sås:

2 apelsiner

2 msk smör

¾ dl strösocker

Till servering:

2 dl vispgrädde

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kronisk prostatit

Grattis alla Nils

Risotto