Fortsätt till huvudinnehåll

Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn är en söt tjockpannakaka som fått sitt namn från den österrikiske kejsaren Franz Joseph I som var mycket förtjust i denna pannkaka. Först steks pannkakan på båda sidor i rikligt med smör. Sedan skärs den i bitar, för att sedan stekas i mer smör så alla sidorna blir krispiga. Pudra över rikligt med florsocker och servera gärna kaiserschmarrn med plommonkompott.

Separera äggvitor och äggulor. Vispa äggvitorna med salt och socker till ett fast vitt skum. Vispa ihop äggulorna med mjölk, mjöl och vaniljpulver till en jämn smet. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten. Hetta upp smör- och rapsolja i en rymlig stekpanna. Häll smeten i pannan och stek på medelvärme tills ovansidan stannat. Vänd och stek på den andra sidan. Ta upp pannkakan på skärbrädan och skär den i mindre bitar. Tillsätt mer smör- och rapsolja i stekpannan och stek alla bitar ytterligare några minuter. Pudra över generöst med florsocker. Servera gärna kaiserschmarrn med plommonkompott.

10 portioner

10 ägg

1¼ tsk salt

2½ msk strösocker

5 dl standardmjölk

6¼ dl vetemjöl

2½ krm vaniljpulver

7½ msk smör- och rapsolja

Till servering:

1¼ dl florsocker

Plommonkompott med ingefära



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

 

Cranberry 43

Cranberry 43 är en god och smakrik cocktail. Smakprofilen och färgen gör att den passar utmärkt som t ex juldrink. 3 cl Likör 43 1 cl Fireball 4 cl Tranbärsjuice 1,5 cl Limejuice 0,5 cl Grenadin Sockra glaset genom att först blöta ner glaskanten och sedan doppa den i socker. Häll därefter alla ingredienser i en shaker tillsammans med is. Skaka drinken kall. Sila upp i ett cocktailglas.

Arbete 2022 - 2023 - 2024 - 2025 -

...