Kaiserschmarrn är en söt tjockpannakaka som fått sitt namn från den österrikiske kejsaren Franz Joseph I som var mycket förtjust i denna pannkaka. Först steks pannkakan på båda sidor i rikligt med smör. Sedan skärs den i bitar, för att sedan stekas i mer smör så alla sidorna blir krispiga. Pudra över rikligt med florsocker och servera gärna kaiserschmarrn med plommonkompott.
Separera äggvitor och äggulor. Vispa äggvitorna med salt och socker till ett fast vitt skum. Vispa ihop äggulorna med mjölk, mjöl och vaniljpulver till en jämn smet. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten. Hetta upp smör- och rapsolja i en rymlig stekpanna. Häll smeten i pannan och stek på medelvärme tills ovansidan stannat. Vänd och stek på den andra sidan. Ta upp pannkakan på skärbrädan och skär den i mindre bitar. Tillsätt mer smör- och rapsolja i stekpannan och stek alla bitar ytterligare några minuter. Pudra över generöst med florsocker. Servera gärna kaiserschmarrn med plommonkompott.
10 portioner
10 ägg
1¼ tsk salt
2½ msk strösocker
5 dl standardmjölk
6¼ dl vetemjöl
2½ krm vaniljpulver
7½ msk smör- och rapsolja
Till servering:
1¼ dl florsocker
Plommonkompott med ingefära
Kommentarer
Skicka en kommentar