Med färsk rosmarin smakar köttet vilt och lite spännande.
Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Lägg dem i en långpanna. Strö över salt och ringla över rapsolja. Stek i mitten av ugnen 25-30 minuter. Blanda runt i potatisen någon gång under stekningen. Blanda ingredienserna till honungs- och currykrämen. Ställ kallt. Snitta fettkanten på kotletterna. Salta och peppra. Lägg en rosmarinkvist på varje kotlett. Stek kotletterna i smör, börja med sidan med rosmarinkvisten, 4-5 minuter per sida. Låt rosmarinen ligga kvar under hela stekningen. Servera nystekta kotletter med currykräm, klyftpotatis och sallad.
10 portioner
10 fläskkotletter
1¼ tsk salt
2½ krm svartpeppar
10 kvistar färsk rosmarin
2½ msk smör
Klyftpotatis:
2½ kg potatis
2½ tsk salt
2½ msk rapsolja
Honungs- och currykräm:
625 gr Kesella kvarg
5 tsk flytande honung
2½ tsk röd currypasta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar