torsdag 19 september 2024

Rosmarinkotletter med honungs- och currykräm

Med färsk rosmarin smakar köttet vilt och lite spännande.

Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Lägg dem i en långpanna. Strö över salt och ringla över rapsolja. Stek i mitten av ugnen 25-30 minuter. Blanda runt i potatisen någon gång under stekningen. Blanda ingredienserna till honungs- och currykrämen. Ställ kallt. Snitta fettkanten på kotletterna. Salta och peppra. Lägg en rosmarinkvist på varje kotlett. Stek kotletterna i smör, börja med sidan med rosmarinkvisten, 4-5 minuter per sida. Låt rosmarinen ligga kvar under hela stekningen. Servera nystekta kotletter med currykräm, klyftpotatis och sallad.

10 portioner

10 fläskkotletter

1¼ tsk salt

2½ krm svartpeppar

10 kvistar färsk rosmarin

2½ msk smör

Klyftpotatis:

2½ kg potatis

2½ tsk salt

2½ msk rapsolja

Honungs- och currykräm:

625 gr Kesella kvarg

5 tsk flytande honung 

2½ tsk röd currypasta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar