Fortsätt till huvudinnehåll

Rosmarinkotletter med honungs- och currykräm

Med färsk rosmarin smakar köttet vilt och lite spännande.

Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Lägg dem i en långpanna. Strö över salt och ringla över rapsolja. Stek i mitten av ugnen 25-30 minuter. Blanda runt i potatisen någon gång under stekningen. Blanda ingredienserna till honungs- och currykrämen. Ställ kallt. Snitta fettkanten på kotletterna. Salta och peppra. Lägg en rosmarinkvist på varje kotlett. Stek kotletterna i smör, börja med sidan med rosmarinkvisten, 4-5 minuter per sida. Låt rosmarinen ligga kvar under hela stekningen. Servera nystekta kotletter med currykräm, klyftpotatis och sallad.

10 portioner

10 fläskkotletter

1¼ tsk salt

2½ krm svartpeppar

10 kvistar färsk rosmarin

2½ msk smör

Klyftpotatis:

2½ kg potatis

2½ tsk salt

2½ msk rapsolja

Honungs- och currykräm:

625 gr Kesella kvarg

5 tsk flytande honung 

2½ tsk röd currypasta



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

 

Cranberry 43

Cranberry 43 är en god och smakrik cocktail. Smakprofilen och färgen gör att den passar utmärkt som t ex juldrink. 3 cl Likör 43 1 cl Fireball 4 cl Tranbärsjuice 1,5 cl Limejuice 0,5 cl Grenadin Sockra glaset genom att först blöta ner glaskanten och sedan doppa den i socker. Häll därefter alla ingredienser i en shaker tillsammans med is. Skaka drinken kall. Sila upp i ett cocktailglas.

Arbete 2022 - 2023 - 2024 - 2025 -

...