Lasagne i långpanna

Lasagne som räcker till många personer eller fler måltider. Perfekt att frysa in i portionsförpackningar

Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i smör- och rapsolja i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, peppar och buljongtärningar. Låt såsen koka cirka 5 minuter. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka cirka 3 minuter. Rör ner 5 dl av osten och smaksätt med salt. Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord långpanna med raka kanter cirka 30x40 cm. Avsluta med sås. Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt lasagnen kallna, skär i portionsbitar, slå in i folie och frys in.

Receptet gäller för 10 portioner

750 gr köttfärs

4 gula lökar

2 vitlöksklyftor

Smör- och rapsolja

800 gr krossade tomater

4 msk tomatpuré

1 msk örtkryddor, t ex oregano, basilika, timjan

2 krm svartpeppar

2 tärningar grönsaksbuljong

20 lasagneplattor

Ostsås:

1 dl vetemjöl

1½ liter standardmjölk

7 dl riven ost

1 tsk salt

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Chucho Valdés får världen att lyssna till Kuba

Risotto

Just idag är Gud nära