Lasagne som räcker till många personer eller fler måltider. Perfekt att frysa in i portionsförpackningar
Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i smör- och rapsolja i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, peppar och buljongtärningar. Låt såsen koka cirka 5 minuter. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka cirka 3 minuter. Rör ner 5 dl av osten och smaksätt med salt. Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord långpanna med raka kanter cirka 30x40 cm. Avsluta med sås. Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt lasagnen kallna, skär i portionsbitar, slå in i folie och frys in.
Receptet gäller för 10 portioner
750 gr köttfärs
4 gula lökar
2 vitlöksklyftor
Smör- och rapsolja
800 gr krossade tomater
4 msk tomatpuré
1 msk örtkryddor, t ex oregano, basilika, timjan
2 krm svartpeppar
2 tärningar grönsaksbuljong
20 lasagneplattor
Ostsås:
1 dl vetemjöl
1½ liter standardmjölk
7 dl riven ost
1 tsk salt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar