6-8 portioner
150 gr mörk choklad (minst 70% kakaohalt)
6 äggulor
3 msk honung
6 msk apelsin, pressad
3 krm vaniljpulver
Salt
6 dl grädde
Smält chokladen i en skål ett par minuter på medeleffekt i mikro, eller ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten. Låt svalna. Vispa äggulorna med honungen till ett tjockt skum. Rör ner lite i taget i den smälta, avsvalnade chokladen. Smaksätt med apelsinsaft, vaniljpulver och några saltkorn, blanda väl. Vispa grädden, men inte för hårt. Rör först ner lite grädde i chokladsmeten, blanda sedan i resten. Då slipper Du chokladklumpar. Fyll fina portionsformar eller en stor form. Ställ i frysen i minst 3 timmar. Ta fram parfaiten lite innan den ska serveras så hinner den bli lite krämig.
Kommentarer
Skicka en kommentar