Fortsätt till huvudinnehåll

Svamplasagne

Med färdig svampsås och färska lasagneplattor har Du snabbt en krämig, vegetarisk lasagne. Gör gärna lite extra och frys in, perfekt som matlåda.

4 portioner

4 dl Kelda Pastasås portabellosvamp och ost

400 gr champinjoner

2 msk smör- och rapsolja

130 gr bladspenat

1 vitlöksklyfta

250 gr färska lasagneplattor

75 gr riven ost

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

Till servering:

65 gr blandad grönsallad

Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Skiva champinjonerna. Fräs dem i smör- och rapsolja i en stekpanna. Tillsätt spenat. Pressa i vitlök. Salta och peppra. Varva svampfräset med sås, lasagneplattor och ost i en smord ugnssäker form, cirka 20 x 25 cm. Avsluta med sås och ost. Gratinera i mitten av ugnen tills den har fått fin färg, cirka 25 minuter. Servera med sallad.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

 

Cranberry 43

Cranberry 43 är en god och smakrik cocktail. Smakprofilen och färgen gör att den passar utmärkt som t ex juldrink. 3 cl Likör 43 1 cl Fireball 4 cl Tranbärsjuice 1,5 cl Limejuice 0,5 cl Grenadin Sockra glaset genom att först blöta ner glaskanten och sedan doppa den i socker. Häll därefter alla ingredienser i en shaker tillsammans med is. Skaka drinken kall. Sila upp i ett cocktailglas.

Arbete 2022 - 2023 - 2024 - 2025 -

...