En söt härlig pumpapaj kryddad med kanel, ingefära, kardemumma och muskotnöt. Den blir ljuvligt söt och krämig med kondencerad mjölk. Servera pumpapajen kall med lättvispad grädde.
Blanda ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Låt vila i kyl cirka 30 minuter eller i frys cirka 10 minuter. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Förgrädda pajskalet 10 minuter. Sänk sedan värmen till 175° eller 160° varmluft. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 min, tills fyllningen stannat. Låt kallna. Servera pumpapajen med lättvispad grädde.
Receptet gäller för 10 bitar
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 gr smör
1 äggula
Fyllning:
3 dl pumpapuré, cirka 300 gr
Cirkaa 400 gr sötad kondenserad mjölk
1½ dl strösocker
2 ägg
1 äggvita
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 krm malen muskot
1 krm salt
Till servering:
3 dl vispgrädde
Kommentarer
Skicka en kommentar