Vegetarisk gryta med gremolata
En smakrik vegetarisk gryta som påminner om en fransk ratatouille, fast med kikärtor också. Grytan blir extra god med gremolatan på toppen vid servering.
Blanda ingredienserna till röran. Skala och grovhacka löken. Kärna ur paprikan. Skär paprika och zucchini i bitar. Fräs alla grönsaker i smör en gryta. Skölj kikärtorna och låt rinna av. Rör ner kikärtor och tomater med sitt spad. Rör ner smulad buljongtärning, peppar och timjan. Låt allt koka ihop cirka 10 minuter. Servera med gremolataröran och gärna bröd.
4 portioner
1 gul lök
2 gula paprikor
400 gr zucchini
Smör
1 burk kikärter á 400 gr
1 burk konserverade hela tomater
1 tärning grönsaksbuljong
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad timjan
Gremolataröra:
250 gr Keso cottage cheese
Rivet skal av ½ citron
1 pressad vitlöksklyfta
½ dl hackad färsk persilja
Kommentarer
Skicka en kommentar