söndag 9 februari 2025

Jordgubbspannacotta med lime

Pannacotta i härlig kombination av sött och syrligt som bara smälter i munnen. Den här lättlagade pannacottan kan Du dessutom förbereda.

Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten 5 minuter. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Ta upp gelatinbladet och rör ner i grädden. Låt svalna något. Blanda ner kvarg, sylt och lime. Fördela i små glas och låt stå i kyl cirka 3 timmar. Skär jordgubbarna i skivor. Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet. Blanda jordgubbarna med passionsfrukten och lägg på pannacottan vid servering.

10 portioner

1⅔ gelatinblad

2½ dl vispgrädde

3⅓ tsk strösocker

416⅔ gr kvarg

⅚ dl jordgubbssylt

Rivet skal och saft av 1⅔ lime

Jordgubbssallad:

416⅔ gr jordgubbar

3⅓ passionsfrukt



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

22 juni